De eiken bloktrap, een van de populaire trappen varianten anno 2022. De moderne eiken bloktrap is zoals de naam als verklapt, uitgevoerd in eiken. De trap is tevens uitgerust met een RVS stripstalen balustrade die doorloopt op de vide.

Aanschaf van een bloktrap

Bij de aanschaf van een bloktrap dient altijd goed gerealiseerd te worden, dat extra ruimte nodig is voor de plaatsing van dit trapmodel. De traptreden worden onder een hoek van 90 graden verlijmd, hierdoor beschik deze trap niet over het zogenoemde welstuk (ook wel neusje van de treden). Om een veilige loop te garanderen, dienen treden bij dit trapmodel daarom ook extra diep uitgevoerd te worden. Wanneer er een wens is voor een ‘luie trap’, dan is dit ook zeker een belangrijk aspect. Voor de implementatie van een bloktrap dient vooraf gekeken te worden naar de beschikbare ruimte in de woning. Hierbij refereren wij naar de hoogte en lengte die beschikbaar is.

Ons team is altijd telefonisch en per e-mail beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden. Neem gerust vrijblijvend contact op en wij helpen u graag verder. Iedere woning verdiend een unieke trap.

Constructie

Naast de beschikbare ruimte is er nog een belangrijk aspect. Voor de montage van een bloktrap is een constructieve muur nodig. Dit is nodig omdat de treden bevestigd worden aan stalen pinnen die verankerd worden in de muur. Deze pinnen kunnen uitsluitend in een constructieve muur gemonteerd worden en zijn niet geschikt voor gipswanden o.i.d..

Wanneer er geen constructieve wand aanwezig is, kan er nog steeds voor de uitstraling van een bloktrap gekozen worden. Echter, hierbij moet gewerkt worden met een trapboom. Voor de trapboom zijn verschillende mogelijkheden. Deze kan bijvoorbeeld in een Z profiel worden uitgesneden en tegen de treden verlijmd worden. Dit er erg mooi wanneer er voor een glazen balustrade gekozen wordt. Een andere veel gekozen oplossing is het plaatsen van klassieke trapbomen onder de trap. Ook ideaal wanneer er nog een kast onder de trap geplaatst dient te worden.

Ons team is altijd telefonisch en per e-mail beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden. Neem gerust vrijblijvend contact op en wij helpen u graag verder. Iedere woning verdiend een unieke trap.


Maak een afspraak of vraag een offerte aan

Bij MH-trappen streven wij naar persoonlijk contact met onze opdrachtgevers. Wij begeleiden en adviseren u graag bij het selecteren van de juiste trap(pen) voor uw project. Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak bij ons in de studio. Voor ieder project maken wij een ontwerp op maat.