In een van de moderne villa’s op het IJburg te Amsterdam straal deze witte bloktrap met rvs balustrade. De bloktrap sluit prachtige aan bij de industrieel woonstijl die voor ogen was. Ondanks dat er een wens was voor industrieel wonen, diende dit wel met een chique touche gedaan te worden.

Om deze reden is voor een witte bloktrap gekozen met rvs balustrade. De wit gespoten bloktrap geeft veel allure aan de woning en het rvs heeft een mooie samenhang met de onbehandelde betonnen muren.

Bloktrappen

De term bloktrap is al meerdere malen gevallen, maar wat is een bloktrap nou precies? Een bloktrap is een trap waarvan de treden en stootborden onder een hoek van 90 graden aan elkaar verlijmd zijn (in verstek). De trap is onder trapbomen uitgevoerd en wordt bevestigd met stalen pinnen die verankerd worden in de muur. Om deze reden worden de treden dan ook extra dik uitgevoerd.

Waar normaliter de treden 4,10 cm dik zijn, zijn onze bloktrappen uitgevoerd met diktes van 6,00 cm tot 10,00 cm (afhankelijk van de wens van de opdrachtgever).

Meerdere opties

Voor een bloktrap is het van belang dat er een constructieve muur aanwezig is om de bovengenoemde pinnen veilig te kunnen verankeren. Indien er geen constructieve muur aanwezig is, kan er voor gekozen te worden om een trapboom in de wand te plaatsen en deze mee te nemen met het stucwerk. Een ander opties is om te kiezen voor standaard trapbomen. In ons portfolie vindt u hier genoeg voorbeelden van.


Maak een afspraak of vraag een offerte aan

Bij MH-trappen streven wij naar persoonlijk contact met onze opdrachtgevers. Wij begeleiden en adviseren u graag bij het selecteren van de juiste trap(pen) voor uw project. Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak bij ons in de studio. Voor ieder project maken wij een ontwerp op maat.