Weer mogen wij een prachtig voorbeeld presenteren van een stalen trap met bloktreden. Voor dit project te Rotterdam is ons gevraagd mee te denken in het creëren van een chique maar toch ook stoere trap.

Combinatie van stijlen

Om tot dit ontwerp te komen hebben wij een advies uitgebracht om twee stijlen van trappen samen te voegen. Hierbij hebben wij gebruik gemaakt van de klassieke eiken bloktrap en een stalen Z trap. Voor de extra industriële en stoere uitstralen hebben wij er tevens nog voor gekozen om een balustrade van ijzeren spijlen toe te passen. Deze balustrade is ook doorgevoerd over de totale lengte van de vide. Dit zorgt voor een rustige en gebalanceerde uitstraling met de gang op de eerste verdieping. En zo is de stalen trap met bloktreden tot leven gekomen.

Comfort en veiligheid

Voor extra comfort tijdens het lopen op de trap is er ook gekozen voor een balustrade (leuning) op de wand. Zeker voor gezinnen met jonge kinderen raden wij aan om met een balustrade op de wand te werken. Dit geeft een extra veilig gevoel en houvast.

Bloktrappen

Bij een bloktrap is het van belang dat er genoeg ruimte en met name lengte aanwezig is voor de trap. Dit komt omdat dit specifieke trapmodel geen welstuk heeft (overstekende deel van de trede). Bij een bloktrap zijn namelijk de stootborden en treden onder een hoek van 90 graden verlijmd. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een bloktrap voor uw eigen woning. Vraag gerust een offerte aan of neem telefonisch contact met ons op. Ons team denkt graag met u mee.


Maak een afspraak of vraag een offerte aan

Bij MH-trappen streven wij naar persoonlijk contact met onze opdrachtgevers. Wij begeleiden en adviseren u graag bij het selecteren van de juiste trap(pen) voor uw project. Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak bij ons in de studio. Voor ieder project maken wij een ontwerp op maat.