Voor het project te Voorthuizen hebben de opdrachtgevers voor een open trap met spider balustrade gekozen. Men spreekt over een open trap, wanneer de trap zonder stootborden is uitgevoerd.

Transparantie en licht

Open trappen zijn zeer geschikt voor ruimtes waar extra vraag is naar licht en transparantie. Om de trappen een stoer uiterlijk te geven is gekozen voor een design balustrade, gemaakt van stripstaal. Dit type balustrade wordt met de hand vervaardigd en is daarom ook uniek in zijn soort.

Voor een prettige ondersteuning van het belopen van de trap is nog een eiken leuning toegepast op de balustrade. Zeker wanneer kinderen onderdeel uitmaken van het gezin, adviseren wij om voor houten leuningen te kiezen. Dit is een warm materiaal (staal is koud voor de aanraking) en is prettiger om vast te houden. Dit maakt het belopen van de trap net iets veiliger.

Opgelegde treden

Voor de constructie van de open trap met spider balustrade is gekozen om de treden op te leggen op de trapbomen. Dit heeft als voordeel dat de treden de volledige breedte van de trap benutten. De trapbomen zijn standaard per stuk 4 cm dik, deze constructie levert dus 8 centimeter extra brede treden op.

Heeft u vragen over verschillende trapconstructie en stijlen van trappen? Onze adviseurs kijken graag met u mee. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen of een vrijblijvend advies gesprek inplannen. Bij de aanschaf van een trap komt veel kijken, goede voorlichting is dan een ‘must’!


Maak een afspraak of vraag een offerte aan

Bij MH-trappen streven wij naar persoonlijk contact met onze opdrachtgevers. Wij begeleiden en adviseren u graag bij het selecteren van de juiste trap(pen) voor uw project. Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak bij ons in de studio. Voor ieder project maken wij een ontwerp op maat.