Simpel maar elegant, de open eiken trap dit wij te Wilegem plaatste houdt de ruimte licht en transparant. De trap verbind de bijkeuken met de kelder en is uitgevoerd in het zelfde eiken als de hoofd trap in de hal van de woning. Voor de hoofd trap is een moderne bloktrap gekozen, de trap naar de kelder mocht praktisch en simpel ontworpen worden.

Trap uitvoering

Deze open trap is uitgevoerd in natuurlijk eiken en afgewerkt met een transparante olie. De treden zijn aan beide kanten van de trap opgelegd op de trapboom. Visueel betekend dit dat de trap extra breed oogt omdat de vier centimes dikke trapbomen zicht onder de treden begeven. Daarnaast sluit deze uitvoering het mooist aan bij de bloktrap in de hal. Hierbij zijn ook geen trapbomen langs de wanden zichtbaar.

Voor de balustrade is gekozen voor eiken spijlen en een eiken leuning, afgewerkt met de zelfde kleur olie.

Basis trap van eiken

Vaker krijgen wij de vraag wat het verschil is tussen een basis maatwerk trap en een standaard (bouwpakket) trap. Hierbij zijn enkele verschillen te benoemen.

  1. Het belangrijkste verschil is de constructie van de trap. Onze maatwerk trappen zijn zelf dragende trappen en hebben geen ‘paal’ nodig waar de treden omheen draaien. Echter, dit betekend wel dat onze trappen in de vloer(en) en aan de wanden verankerd dienen te worden.
  2. Als tweede punt, het materiaal van de trap. Onze basis trappen worden in eiken of beukenhout uitgevoerd. Dit zijn twee soorten hardhout (beuken is iets zachter en heeft minder poriën). Standaard trappen worden over in het algemeen uitgevoerd in vuren of grenen hout en hebben dan ook een andere kleur en uitstraling.

Maak een afspraak of vraag een offerte aan

Bij MH-trappen streven wij naar persoonlijk contact met onze opdrachtgevers. Wij begeleiden en adviseren u graag bij het selecteren van de juiste trap(pen) voor uw project. Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak bij ons in de studio. Voor ieder project maken wij een ontwerp op maat.