Een bijzonder project, de renovatie van een authentieke klassieke trap. In dit monumentale pand te Utrecht is ons bouw- en designteam betrokken geweest bij de totaal verbouwing/renovatie. Een onderdeel hiervan was ook het restaureren van de klassieke trap. De trap in de woning beschikte nog over de oorspronkelijke balustrade en vide afwerking. Door de jaren heen, waren de treden zodanig beschadigd dat wij in samenspraak met de opdrachtgever de treden en stootborden hebben vernieuwd door middel van herbekleding.

De treden zijn gemaakt van vol eiken, en geolied in een natuurlijke transparante kleur. In het ontwerp is gekozen om het welstuk van de trap een sierelement te geven. Deze is custom-designed voor het project en passend in de stijl van het interieur.

Het restaureren van authentieke trappen is een vak op zich. Getracht wordt altijd zoveel mogelijk van de oorspronkelijk trap te behouden. Uiteraard moet de trap dit ook toelaten. In deze situatie is gekozen de trap opnieuw te bekleden en de onderkant van de trap dicht te maken en te stucen. Sommige projecten laten het toe de trapboom te hergebruiken en nieuwe treden te bevestigen. In verband met de oorspronkelijke onderkasten en vide afwerking, is in deze situatie hier niet voor gekozen.

De oorspronkelijke Utrechtse spijlen en balusters geven veel karakter aan de woning en wij zijn trots dat deze trap een nieuw leven heeft gekregen. Deze klassieke trap schittert weer! Bent u ook opzoek naar een soortgelijke trap? Ons team is gespecialiseerd in het maken van replica trappen, klassieke trappen, landelijke trappen en nog veel meer!

Ons team is altijd telefonisch en per e-mail beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden. Neem gerust vrijblijvend contact op en wij helpen u graag verder. Iedere woning verdiend een unieke trap!


Maak een afspraak of vraag een offerte aan

Bij MH-trappen streven wij naar persoonlijk contact met onze opdrachtgevers. Wij begeleiden en adviseren u graag bij het selecteren van de juiste trap(pen) voor uw project. Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak bij ons in de studio. Voor ieder project maken wij een ontwerp op maat.