Voor een project te Veenendaal realiseerde wij twee eiken bloktrappen met glas afwerking. De trappen zijn in een prachtige villa opgeleverd waar een royale ruimte was voor de trappen. Hierdoor kon een ideale op en aantrede gerealiseerd worden wat er voor zorgt dat deze trappen onder de categorie ‘luie trap’ vallen.

Uitvoering

Zoals de titel al verklapt (eiken bloktrappen met glas) zijn de trappen uitgevoerd in 6,00 cm dik eikenhout. zowel de stootborden als traptreden zijn in deze dikte uitgevoerd en onder een hoek van 90 graden (in verstek) aan elkaar verlijmd. Deze constructie is wat de term ‘bloktrap’ inhoudt.

Voor de balustrade is gekozen voor glaspanelen die door middel van rvs adopters aan de trap vast gezet zijn. Voor op de vide is gekozen voor het Q-railing systeem. Hierdoor ontstaat eenheid met de balustrade van de trap en vide. De twee elementen sluiten perfect op elkaar aan.

Op de glaspanelen is gekozen voor een eiken leuning die met dezelfde kleur olie is behandeld. Houten leuningen zijn een perfecte keuze en bieden een extra bijdrage aan het loopcomfort. Andere opties zoals staal of geen leuningen zijn ook beschikbaar. Echter, indien grip en comfort een belangrijke factoor zijn, raden wij altijd aan om voor houten leuningen te kiezen. Dit is een product wat warm aanvoelt en dus prettig in de hand ligt. Zeker voor families waar de kinderen nog jong zijn is hout een prettige optie.

Luie trappen

De term is zojuist al een keer gevallen. De ‘luie trap’, een term die wij vaak voorbij horen komen. Regelmatig krijgen wij van opdrachtgevers de vraag om de trap zo lui mogelijk uit te voeren. Echter, de parameters van de trap (aantrede en optrede) hangen af van de beschikbare ruimte in de woning.

Voor nieuwbouw betekend dit dat met de architect goed besproken dient te worden dat er genoeg ruimte voor de trap ingetekend wordt. De maatvoering die het bouwbesluit hanteert leveren u geen ‘luie trap’ op maar de minimale maat voor een relatief veilige trap.

Het is daarom fijn om zo vroeg mogelijk uw trap wensen te bespreken. U kunt ons altijd vrijblijvend om advies vragen, wij kijken graag met u mee.


Maak een afspraak of vraag een offerte aan

Bij MH-trappen streven wij naar persoonlijk contact met onze opdrachtgevers. Wij begeleiden en adviseren u graag bij het selecteren van de juiste trap(pen) voor uw project. Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak bij ons in de studio. Voor ieder project maken wij een ontwerp op maat.