Onze opdrachtgevers te Haarlem kozen voor een moderne Bloktrap met trapbomen. De trapbomen zijn hierbij iets naar binnen geplaatst zodat de vorm van de trap extra benadrukt blijft.

Onder de trap plaatsten wij daarnaast nog een maatwerk kast evenals de open vakkenkast die vlak naast de trap staat. Verder verzorgde wij nog overige interieurbouw voor het project (www.mio-home.nl).

Uitvoering

De bloktrap is volledige uitgevoerd in beukenhout en gespoten in een witte RAL kleur. De balustrade van de bloktrap betreft een gecombineerde optie van stripstaal en glaspanelen. De glazen balustrade op de vide is bevestigd door middel van het Q-railing systeem. Op de trap zelf zijn de glaspanelen bevestigd door middel van adopters. Waar alle houten delen wit gespoten zijn, is voor alle overige elementen gekozen deze in de kleur zwart te poedercoaten voor een stoer en strak uiterlijk.

Constructie

Vaak krijgen wij de vraag ‘waarom hebben sommige bloktrappen wel of geen balk onder de treden?’. De balk is hierbij de trapboom en het dragende (constructieve) element van de trap.

Wanneer de trap gemonteerd dient te worden tegen een wand die niet constructief is, wordt gekozen voor trapbomen. Bloktrappen worden normaliter bevestigd door middel van stalen pinnen die verankerd worden in de constructieve muur. Wanneer dit dus niet kan, moet er gewerkt worden met een onderboom.

Is sommige gevallen wordt ook expliciet gekozen voor trapbomen. Sommige opdrachtgevers vinden dit fraaier en andere vinden het praktischer om er vervolgens een kast onder te laten plaatsen.

Bent u ook geïnteresseerd in een bloktrap of andere sfeer trap? Ons team kijkt graag met u mee en kan u ook meerdere adviezen uitbrengen over geschikte trappen voor uw woning.


Maak een afspraak of vraag een offerte aan

Bij MH-trappen streven wij naar persoonlijk contact met onze opdrachtgevers. Wij begeleiden en adviseren u graag bij het selecteren van de juiste trap(pen) voor uw project. Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak bij ons in de studio. Voor ieder project maken wij een ontwerp op maat.