Te Eindhoven plaatsen wij voor onze opdrachtgevers een eiken bloktrap met glazen balustrade. De wens van de opdrachtgevers was duidelijk, modern en hotel chique; de keuze was simpel: een bloktrap. Gezien de muren niet constructief waren, is gekozen voor een onderboom constructie (constructie met trapbomen). Hierbij worden de treden dus niet in de wand verankerd via stalen pinnen zoals bij een traditionele bloktrap maar opgelegd op de trapbomen.

Afwerking

Voor de treden en stootborden is gekozen voor eiken hout, gebeitst in een warme tint, passend bij de pigment familie van de vloer. Dit houdt in dat de kleur niet gelijk is, maar de basis verhouding van het pigment voort komt uit hetzelfde kleurenpallet. De trapbomen zijn uitgevoerd in beukenhout en gespoten in een zwart/antraciete kleur.

Balustrade

Voor de balustrade is gekozen voor glaspanelen. Dit biedt een moderne en rustige uitstraling. De glaspanelen zijn bevestigd met adapters en vervolgens bedekt met eiken latten die dezelfde vorm als de trap aanhouden. Dit geeft de illusie dat de treden en stootborden door het glas heen steken.

Op de glaspanelen is tevens gekozen voor een smalle en minimalistische stalen leuning die doorloopt over de gehele vide. Ook voor op de muur is gekozen voor een extra leuning. Deze is in hetzelfde materiaal uitgevoerd als voor op de trap.

Een van de populaire trappen anno 2022: de eiken bloktrap met glazen balustrade. Dit type trap kent vele variaties. Zo kan de bloktrap opgeleverd worden met en zonder onderboom (afhankelijk van de beschikbare montage mogelijkheden). In dunnere of dikkere treden variërend van 4,10 tot 10,00 cm. Ook voor de balustrade zijn meerdere mogelijkheden. Glas of stripstaal, montage langs of op de trap. Kortom, de opties zijn groot! Bent u ook geïnteresseerd in een bloktrap, maar nog niet zeker van de juiste uitvoering? Ons team kijkt graag met u mee.


Maak een afspraak of vraag een offerte aan

Bij MH-trappen streven wij naar persoonlijk contact met onze opdrachtgevers. Wij begeleiden en adviseren u graag bij het selecteren van de juiste trap(pen) voor uw project. Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak bij ons in de studio. Voor ieder project maken wij een ontwerp op maat.