Voor deze moderne woning is een ontwerp gemaakt van een bloktrap met gesloten balustrade. HDe bloktrap zweeft als het ware in de ruimte en de constructie is dan ook zelfdragend. De wanden zijn onder andere gebruikt om de trap te verankeren.

Uitvoering

De bloktrap is uitgevoerd in eiken en gebeitst in een donkere tint, passend bij de rest van de interieurbouw. Omdat de vide een kleinere ruimte betreft, is gekozen voor een glazen element. Zo blijft de balustrade op de vide transparant en blokkeert hij niet de lichtinval naar de gang toe.

Bloktrappen

Niet Iedere woning is geschikt voor een ‘echte’ bloktrap. Dit houdt in, een trap die zelf dragend is, zonder hulp van trapbomen. Hoe werkt dit dan? Bij een bloktrap brengen wij voor montage zogeheten stalen pinnen aan in de muur. Deze worden chemisch verankerd. In sommige gevallen kiezen wij voor een stalen trapboom met stalen pinnen. De trapboom wordt vervolgens mee gestuukt met de muur, waardoor deze niet meer zichtbaar is.

Wanneer deze constructie niet mogelijk is (denk aan dunne gips wanden), is het mogelijk de illusie van een bloktrap te creëren door middel van onderliggende trapbomen. De treden worden nog steeds onder een hoek van 90 graden verlijmd. Hierdoor blijft het effect van de bloktrap.

Mede om deze reden is het altijd goed om uw trap project te bespreken met ons team. Vaak zijn er meerdere mogelijkheden om uw trap project te realiseren. Wij helpen en begeleiden u graag in dit traject, om zo uw ideale trap te ontwerpen en leveren.

Ons team is altijd telefonisch en per e-mail beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden. Neem gerust vrijblijvend contact op en wij helpen u graag verder. Iedere woning verdiend een unieke trap!


Maak een afspraak of vraag een offerte aan

Bij MH-trappen streven wij naar persoonlijk contact met onze opdrachtgevers. Wij begeleiden en adviseren u graag bij het selecteren van de juiste trap(pen) voor uw project. Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak bij ons in de studio. Voor ieder project maken wij een ontwerp op maat.