Het kopen van een nieuwe trap is geen alledaagse bezigheid voor de meesten van ons. Het is daarom best lastig om inzicht te krijgen in de mogelijkheden en wellicht nog wel belangrijker: de verschillen! Daarom gaan wij vandaag kort in op de veel gestelde vraag: ‘kies ik voor standaard of maatwerk trappen’?

maatwerk trappen

Standaard of maatwerk

Eén van de eerste aspecten waarbij u zou kunnen beginnen is door uzelf af te vragen ‘gaat mijn voorkeur uit naar een maatwerk (design)trap of naar een standaard trap’. Denk daarbij aan punten zoals:

  • Komt de trap in een afgesloten ruimte/hal of staat de trap in een open ruimte? Denk hierbij aan een woonkamer of hal met glazen wanden. 
  • Heeft de trap veel invloed op het design van de woning? Is het belangrijk dat er een stijl statement wordt gemaakt?
  • Heb ik veel ruimte voor een trap of is de ruimte klein?
  • Welk budget wil ik vrijstellen voor een trap? En bent u bereid een investering in uw woning te doen? 
  • Heb ik materiaal voorkeuren voor een trap? Bijvoorbeeld eiken of glas? 
Standaard of maatwerk trappen

Standaard 

Is uw budget beperkt, komt de trap in een kleine gesloten ruimte en heeft u geen specifieke eisen/wensen voor uw trap? Dan kan het interessanter zijn om de mogelijkheden van een standaard trap verder te onderzoeken. Deze standaard trappen zijn kant en klaar verkrijgbaar en een timmerman of verkopende partij kan de montage voor u voorzien. Een belangrijk verschil ten opzichte van de maatwerk trap, is dat standaard trappen geen constructieve elementen nodig hebben. Tijdens montage wordt gebruik gemaakt van een pilaar waar de treden omheen zullen draaien naar de volgende verdiepingsvloer. De trap wordt op locatie passend gemaakt en is vrijwel altijd uitgevoerd in vuren- of grenenhout.

Maatwerk

Heeft u een grote open ruimte, staat de trap midden in de woonkamer of heeft u een grote entree/hal bij uw woning? Dan kan het zeker interessant zijn om te kijken naar de mogelijkheden voor maatwerk trappen.

Het fijne van een maatwerk trap, ten opzichte van een standaard trap, is dat er geen beperkingen zijn betreft design en uitvoering. Zo kunt u zelf materialen samenstellen, denk hierbij aan staal, glas, eiken-, beuken-, essenhout, smeedijzer etc.. Ook is het mogelijk tot op de millimeter de ruimte optimaal te benutten. Ons gespecialiseerde team zal de trap voor u inmeten en op basis van die meting ontvangt u professionele technische tekeningen. Als u akkoord bent met het ontwerp kan de trap in productie. Na montage kunt u direct genieten van een waren design trap! 


Maak een afspraak of vraag een offerte aan

Bij MH-trappen streven wij naar persoonlijk contact met onze opdrachtgevers. Wij begeleiden en adviseren u graag bij het selecteren van de juiste trap(pen) voor uw project. Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak bij ons in de studio. Voor ieder project maken wij een ontwerp op maat.