Te Rotterdam plaatsten wij een bloktrap met glaspanelen tot aan het plafond. Dit geeft de illusie dat de trap als het ware in een aparte ruimte staat, maar toch zichtbaar blijft vanuit de woonkamer en keuken.

Uitvoering

De trap is uitgevoerd in eiken en behandeld met een transparante olie in de kleur van de eiken vloer. Omdat de vloer in dezelfde olie behandeld is (echte eiken vloer) is het makkelijker om een juiste overgang te creëren. Met PVC en laminaat vloeren is dat vaak een lastiger verhaal.

Wat maakt een bloktrap zo bijzonder?

Wat een bloktrap zo bijzonder maakt is het feit dat de constructie onzichtbaar is. De trapboom bestaat namelijk uit stalen pinnen die in de muur verankerd zijn. Hierover heen worden de treden geschoven en vastgezet. U kunt zich dan ook voorstellen dat dit niet in een simpele gipswand gemonteerd kan worden. Voor bloktrappen dient een constructieve muur aanwezig te zijn. Doordat de treden over pinnen geschoven dienen te worden, zijn de treden extra dik uitgevoerd. Normaliter houden wij 4,1 cm aan voor standaard trappen. Bij bloktrappen is de gemiddelde dikte 6,0 tot 8,0 cm.

Een ander belangrijk kenmerk van de bloktrap is de verbindingen tussen de treden en stootborden. Deze zijn onder 90 graden, in verstek, aan elkaar verlijmd. De trap beschikt dus niet over het zogenoemde welstuk (neusje van de trap). Daarnaast, zoals u ook op de foto kunt zien, hebben de treden en stootborden dezelfde dikte. Normaliter zijn de stootborden een stuk dunner.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een bloktrap? Eventueel een zelfde type bloktrap met glaspanelen? U kunt ons altijd telefonisch of per e-mail bereiken. Ons team helpt u graag verder.


Maak een afspraak of vraag een offerte aan

Bij MH-trappen streven wij naar persoonlijk contact met onze opdrachtgevers. Wij begeleiden en adviseren u graag bij het selecteren van de juiste trap(pen) voor uw project. Vraag vrijblijvend een offerte aan of maak een afspraak bij ons in de studio. Voor ieder project maken wij een ontwerp op maat.